ПРОГРАМ / ИСТОРИЈАТ / АРХИВА / ИЗДАВАШТВО / СПОНЗОРИ / БИЛТЕН / КОНТАКТ / НАГРАДЕ
Зоран Гаши: КОРЕКЦИЈА
Мали драмски театар – Битола, Македонија

Режија: Ник Апер  
Драматургија, сценографија и избор музике: Нико Горшић
Видео дизајн: Павле Михајловски
Костимографија: Марија Пупучевска
Дизајн светла: Томе Гјоргиевски
Продуценти: Александар Лозановски и Бојан Стефановски

Играју: Борис Чоревски, Здравко Стојмиров, Сандра Грибовска и Александар Стефановски

Продукција: Мали драмски театар - Битола
Копродуценти:
Фестивал ЕксПонто – Љубљана
Фестивал малих театарских форми – Враца
Фестивал „Ристо Шишков“ – Струмица
Глобални театар – Словенија
НУ Центар за културу – Битола

Трајање: 50 минута


Корекција, аутора Зорана Гашија из Новог Сада, јесте комад написан за камерну сцену. Комад се бави темама, односно последицама, везаним за распад Југославије – свиме ониме, што рат може учинити једном човеку. Главни лик драме налази се у фази преиспитивања, које се усмерава као разговор са Фаустом, у тежњи да се пронађе решење његове ситуације.
Редитељ Ник Апер поставио је комад кроз симболе, асоцијације, који директно комуницирају са публиком. Камерна форма је идеално решење због дистанце између публике и извођача. Редитељ врло успешно одсликава рат, насиље које је присутно на сцени кроз глумачку игру троје глумаца. 

Мали драмски театар – Битола основан је 2008. године у Битоли. Његов оснивач био је бивши министар културе Благоје Стефановски, који је у сарадњи са групом искусних и компетентних позоришних делатника, Театар покренуо са циљем да ствара и на сцену поставља висококвалитетне и иновативне продукције – снажне, друштвено релевантне и театарски привлачне представе које се баве питањима савременог живота. У потрази за новим формама и новим идејама, Театар у свим својим продукцијама изражава дух новог времена. Тиме је генерално допринео да македонско позориште ухвати корак са европским тенденцијама.     
На основу бројних представа, награда и учешћа на фестивалима у земљи и иностранству, Мали драмски театар – Битола проглашен је за најуспешније позориште у Македонији.
Закључно са 2013. Мали драмски театар - Битола је реализовао 18 представа, које су изведене преко 600 пута и приказане на свим значајним фестивалима у региону: ЕксПонто, МЕСС, Славија, Инфант, Јоаким фест, Сарајевска зима... Театар је добитник 56 награда попут гран прија, специјалних награда, награда за најбољу глумицу, награда публике...

Премијере у сезони 2012/2013:
Еурипид: Рес, у режији Павлоса Данелатоса (Грчка);
Зоран Гаши: Корекција, у режији Ника Апера (Словенија);
Елин Рахнев: Пасуљ, у режији Љупча Гјоргиевског.